latinica  ћирилица
09/08/2016 |  18:34 ⇒ 10/08/2016 | 07:29 | Autor: RTRS

Sutra komemoracija i sahrana Željka Kopanje (VIDEO)

Porodici Željka Kopanje, direktoru ,,Nezavisnih novina'' i ,,Glasa Srpske'', koji je juče iznenada preminuo od posljedica srčanog udara, danas stižu brojna saučešća. U kancelariji Željka Kopanje, u zgradi "Nezavisnih novina" otvorena je knjiga žalosti.
Željko Kopanja - Foto: Screenshot
Željko KopanjaFoto: Screenshot

Porodicu Željka Kopanje sinoć je posjetio predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik i izrazio duboko saučešće. Iznenadna i prerana smrt dragog prijatelja duboko ga je potresla.

- Željko je bio poseban. Imao je jak intelekt i posjedovao je veliku energiju. Samim tim, ovo je veliki gubitak, ne samo za porodicu i prijatelje, već i za cjelokupnu javnost, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske

Željko Kopanja ostaće upamćen kao jedan od najvećih novinara koji je u Republici Srpskoj uspostavio standarde novinarstva i čije brojne nagrade svjedoče o hrabrosti u odbrani slobode medija – navodi se u telegramu saučešća koji je uputila premijerka Željka Cvijanović.

Predsjednik Parlamenta Nedljko Čubrilović posebno je istakao sposobnost Željka Kopanje da u svim vremenima radi poštujući standarde novinarstva i slobodu medija.

- Vijest o preranoj i iznenadnoj smrti Željka Kopanje duboko nas je potresla. Novinarska zajednica je njegovim odlaskom izgubila jednog od najuticajnijih i najznačajnijih svojih članova. Republika Srpska izgubila je jednog od najistrajnijih i najprincipijelnijih boraca za slobodu riječi i misli,  naglasio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Srpski premijer Aleksandar Vučić, naglasio je da je otišao novinar, koji je služio kao primjer mlađim kolegama. Telegrame saučešća porodici Kopanja i zaposlenima u "Nezavisnim novinama" i "Glasu Srpske" uputio je srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, visoki predstavnik Valentin Incko, Klub novinara Banjaluka i druga udruženja.

Željko Kopanja biće sahranjen sutra u 13 časova na mjesnom groblju u banjalučkom naselju Pavlovac. Prije sahrane, u 10.30 u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biće održana komemoracija.