latinica  ћирилица
11/08/2016 |  10:50 | Autor: RTS

Maljković: Spremne da ustanemo, najvažnije protiv Kine

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je njena ekipa igrala dobro u porazu od selekcije SAD, za koju je navela da je najbolja na svetu. Narednu utakmicu srpske košarkašice igraće protiv Kine, ključnu u borbi za plasman u narednu fazu.
Marina Maljković, selektor Ženske košarkaške reprezentacije Srbije (arhiv) - Foto: RTRS
Marina Maljković, selektor Ženske košarkaške reprezentacije Srbije (arhiv)Foto: RTRS

Srpske košarkašice su izgubile od SAD sa 110:84 i tako zabilježile i treći poraz na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Teško je poslije onako bolnog poraza vratiti se u život, skupiti tim i odigrati ovako protiv najboljih na svijetu, posebno na ovakav način, sa svih 12 košarkašica koje su dale doprinos i upisale se u strijelce. To pokazuje da je tim spreman da ustane poslije pada, dodatno se ujedini i ulije pozitivnu nadu pred najvažniji meč koji nas čeka u petak protiv Kine", rekla je Maljkovićeva poslije utakmice.

Reprezentativka Srbije Danijel Pejdž kazala je da je njen tim razočaran zbog poraza, ali da je pokazao mnogo pozitivnih stvari i da na tome treba da gradi uspjeh u naredne dvije utakmice.

"Amerikanke su veoma talentovan tim, a mislim da mi možemo da budemo zadovoljne načinom na koji smo igrale, borile se i natjerale ih da se oznoje za pobjedu. Sada ćemo se fokusirati na Kinu i potruditi se da stignemo do pobjede", kazala je Danijel Pejdž.

Utakmica između košarkašica Srbije i Kine igraće se u petak od 17.15 po srednjoevropskom vremenu.