latinica  ћирилица
14/08/2016 |  17:05 ⇒ 18:18 | Autor: RTRS

Poraz Srbije od Holandije poslije pet setova

Odbojkašice Srbije pretrpjele su poraz od selekcije Holandije od 3:2 u setovima, u posljednjem meču grupe B na Olimpijskim igrama u Riju.
Odbojkašice Srbije (Foto: oks.org.rs) -
Odbojkašice Srbije (Foto: oks.org.rs)

Ime protivnika u četvrtfinalu Srbija će saznati večeras, po završetku svih utakmica grupne faze. 

Odbojkašice Holandije i Srbije su na najbolji mogući način završile posao u grupi, sjajnom utakmicom u kojoj su nakon velike borbe tokom dva sata uspješnije bile Holanđanke. Srbija je u prvom setu imala prednost 21:20, ali Holanđanke su iskoristile nekoliko grešaka i set riješile u svoju korist 25:22.

Srbija je bolje otvorila drugi set, vodila je 9:7, ali Holanđanke preokreću na 15:11 i stečenu prednost čuvaju do kraja seta za 25:20. Srbija se probudila u trećem setu. Brzo je stečena visoka prednost,koja je u jednom trenutku i bila devet poena razlike. Na kraju Holanđanke uspijevaju da smanje razliku do konačnih 25:22 u trećem setu.

Slično se situacija odvijala i u četvrtom setu, Srpkinje su stekle ubjedljivu prednost – 12:3, ali Holanđanke ponovo uzvraćaju i prilaze na četiri poena – 13:9. Nisu srpske odbojkašice ovoga puta dozvolile da set uđe u neizvjesnu završnicu. Bez mnogo muke stigle su do sedam set lopti, prvu nisu iskoristile, ali kod druge je Stefana Veljković odlično reagovala za 25:18.

Očekivalo se da Srbija napravi potpuni preokret, međutim u petom setu izabranice Zorana Terzića su potpuno podbacile i dozvolile Holandiji da prilično lako sa 15:8 dođe do pobjede u ovoj utakmici.

Srbija grupnu fazu završava sa skorom 3-2 i skoro sigurno sa trećeg mjesta ide u četvrtfinale, osim u slučaju da Kina večeras savlada favorita SAD maksimalnim rezultatom.