latinica  ћирилица
16/08/2016 |  17:53 ⇒ 21:33 | Autor: RTRS

Srbija na Španiju u polufinalu

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskog turnira u Riju.

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale olimpijskog turnira pošto su šokirale selekciju Australije sa 73:71.

Srbija je pred duel sa prvoplasiranom ekipom iz A grupe bila praktično autsajder, ali su izabranice Marine Maljković još jednom potvrdile da se nikada ne predaju.

Odigrale su hrabro od početka do kraja i na kraju su u dramatičnoj završnici stigle do velike pobjede.

U samom finišu Ana Dabović, Јelena Milovanović i Sonja Petrović napravile su razliku. Dabovićeva je ubacila posljednja tri poena, a Australija u posljednjem napadu nije uspjela da izbori produžetke.

Australija je, predvođena 203 centimetra visokom Kembidž (29 poena i 11 skokova), bila veliki favorit, ali to nije pokazala na parketu.

Najveću prednost Australijanke su imale početkom drugog dijela kada su povele sa 48:39, ali Srbija je preokrenula serijom 12-2 i u dramatičnoj završnici je stigla do polufinala.

Ana Dabović imala je 24 poena i 3 asistencije, Sonja Petrović dodala je 13 poena i 5 asistencija, a Јelena Milovanović 17 poena i 2 skoka. U ekipi Australije pored Kembidžove istakla se DŽari sa 14 poena i 4 skoka.

Rival srpske selekcije u borbi za veliko finale biće Španija. Španija je u dramatičnom četvrtfinalu bila bolja od Turske 64:62.