latinica  ћирилица
17/08/2016 |  10:03 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

Štefanek dobio čestitke i od političkog vrha Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas, u ime građana Srpske i u svoje ime, rvaču Srbije Davoru Štefaneku osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

"Svojoj bogatoj karijeri dodali ste još jedno visoko priznanje i potvrdili da ste veliki borac i sportista kojim se ponosi cijela Srbija, ali i svi mi u Republici Srpskoj koji pratimo vaše nastupe i sportska dostignuća", ističe se u čestitki.

Dodik je poželio Štefaneku puno sreće, uspjeha i pobjeda u godinama koje dolaze.

I predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku Davoru Štefaneku, rvaču iz Republike Srbije, povodom osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

 „U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke povodom osvajanja zlatne medalje za Republiku Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju. Svojom pobjedom ste na najbolji način predstavili Republiku Srbiju na ovom prestižnom takmičenju, te dokazali još jednom da se kontinuiranim radom i zalaganjem mogu postići vrhunski rezultati.

Građani Republike Srpske su ponosni na Vaš rezultat i zlatnu medalju, koja treba da bude primjer svim sportistima, kako u Srbiji, tako i u Republici Srpskoj.", ističe su u čestitci Cvijanovićeve.

 Čestitku Štefaneku je uputila i ministrica porodice omladine i sporta Јasmina Davidović.

„Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja najsjanijeg odličja na najvećoj smotri sporta u svijetu. Navijači u Republici Srpskoj raduju se svakom uspjehu sportista iz Srbije i zato nas je posebno obradovala vijest da ste osvojili prvu medalju za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama i da će Vaše ime zlatnim slovima biti upisano u istoriju Olimpijskih igara. Želim vam puno sreće u nastavku sportske karijere i vjerujem da će Vaš uspjeh biti podstrek svim olimpijcima iz Srbije, i da ćemo se zajedno radovati novim medaljama“, navela je Davidovićeva.

Štefanek je zlatnu medalju, prvu za Srbiju u Riju, osvojio pobjedom u finalnom meču protiv Јermena Migrana Artujunjana.