latinica  ћирилица
18/08/2016 |  09:25 ⇒ 10:27 | Autor: TANЈUG

Bogdanovićeva: Razočarana sam zbog sudija

Tekvondoistkinja Tijana Bogdanović presrećna je zbog medalje na OI, ali je razočarana jer su na ishod finalnog meča protiv Korejke So-hui Kim uticale sudije.
Tijana Bogdanović (Foto: Olimpijski komitet Srbije) -
Tijana Bogdanović (Foto: Olimpijski komitet Srbije)

U nevjerovatnoj završnici Korejka je vodila sa 7:6, u posljednjoj sekundi Tijana ju je oborila na zemlju, što bi bilo dovoljno za pobjedu, ali poslije uloženog čelendža ustanovljeno je da je isteklo vrijeme.

"Ona je pala u posljednjoj sekundi, trebalo je da dobijem još jedan bod, izjednačim na 7:7 i da o zlatnoj medalji odlučuje zlatni bod. Ne znam kako bi se to završilo, bilo bi neizvjesno, ali razočarana sam jer na ovako velikom takmičenju sudije to nisu vidjele", rekla je mlada 18-godišnja Bogdanovićeva novinarima u Riju.

Ona je dodala da je presrećna što je uopšte došla u Rio, a da je srebro uspjeh, pogotovo jer je na tom putu pobijedila dvostruku olimpijsku šampionku Kineskinju Đingju Vu.

"Očekivala sam medalju, ali nisam očekivala da ću izgubiti greškom sudija. Ponosna sam na sebe i cijeli tim, mnogo smo radili da bismo došli tu gdje smo", zaključila je Bogdanovićeva.