latinica  ћирилица
18/08/2016 |  12:59 | Autor: SRNA

Nesavjesnim radom oštetio opštinu Srbac za 250.680 KM

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka podnijeli su izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv muškarca iz Srpca čiji su inicijali Ž.M. /63/ koji je osumnjičen da je nesavjesnim radom u službi pričinio materijalnu štetu od oko 250.680 KM.
CЈB Banjaluka - Foto: RTRS
CЈB BanjalukaFoto: RTRS

"Izvještaj su banjalučkom Okružnom tužilaštvu danas podnijeli pripadnici Sektora kriminalističke policije CЈB Banjaluka", rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik Sektora kriminalističke policije CЈB Banjaluka Darko Novković.

On je istakao da se Ž.M. sumnjiči da je od 22. februara 2011. do 31. oktobra 2012. godine, kao odgovorno lice opštine Srbac, suprotno Zakonu o komunalnim djelatnostima i pravilniku o obračunu, naplati i kontroli javnih prihoda opštine Srbac, propustio da utuži i u sudskim postupcima naplati potraživanja po osnovu komunalne naknade od korisnika koji nisu blagovremeno platili naknade, a koje su iz navedenih razloga postale nenaplative.

Ž.M. je osumnjičen i da je u istom vremenskom periodu, suprotno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, propustio da zaključi ugovore sa korisnicima poljoprirednog zemljišta koji su zemljište stvarno i koristili, čime je omogućio da se zemljište koristi bez plaćanja obavezne zakupnine koja predstavlja prihod budžetu opštine Srbac.

"Osumnjičeni je ovim krivičnim djelom opštini Srbac pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 250.680 KM", rekao je Novković.

Srna nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv načelnika opštine Srbac Živka Mikulića.