latinica  ћирилица
21/08/2016 |  06:04 ⇒ 10:35 | Autor: RTS

Srpske odbojkašice osvojile srebro, Kineskinjama zlato

Odbojkašice Srbije su ostale bez zlata, ali su, ipak, osvojile prvu, istorijsku olimpijsku medalju. Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u finalu poražene su od Kine sa 3:1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23).

Odbojkašice Srbije sjajno su otvorile meč, odigrale odlično prvi set i imale igru.

Međutim, Kineskinje su od početka drugog dijela igre zaigrale mnogo bolje, na momente apsolutno nevjerovatno, što im je donijelo preokret i psihološku prednost.

Јednostavno, nije za njih bilo izgubljene lopte, sve su stizale po terenu i na kraju, mora se priznati, zasluženo došle do zlata.

Ovo je prvo olimpijsko odličje za srpske odbojkašice, a sedmo za Srbiju na ovim Igrama, koja sada ima dvije zlatne, tri srebrne i dvije bronzane medalje. Kineskinje su, na drugoj strani, po treći put postale olimpijske šampionke.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 21 poenom, Milena Rašić je poentirala deset puta, dok su Tijana Malešević i Brankica Mihajlović upisale po devet poena.
Kinu je do pobjede predvodila Ting Žu sa 24 poena.

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić čestitao je odbojkašicama, navodeći da je srebrna medalja u Riju "ogroman uspjeh koji je odbojka zaslužila".

"Čestitam vama, stručnom štabu i Odbojkaškom savezu Srbije na ovom istorijskom uspehu. Svaka čast", navodi se u čestitki ministra Udovičića.