latinica  ћирилица
23/08/2016 |  13:37 ⇒ 13:39 | Autor: RTRS

Bijeljina: Prijem za djecu sa Kosmeta

U Gradskoj upravi u Bijeljini juče je upriličen prijem za djecu sa Kosmeta koja borave u sedmodnevnoj posjeti Republici Srpskoj.
Bijeljina: Doček djece sa Kosova - Foto: SRNA
Bijeljina: Doček djece sa KosovaFoto: SRNA

Porodice njihovih vršnjaka ugostile su u Bijeljini pedesetak mališana, najboljih učenika osnovnih škola iz Goraždevca.

Prethodnih dana mališani su obilazili znamenitosti Semberije, a najadu se da će i do kraja boravka u Republici Srpskoj uživati u gostoprimstvu domaćina i prirodnim ljepotama ovog kraja. 

Najbolji učenici osnovnih škola iz srpskih opština na Kosmetu stigli su u Republiku Srpsku u subotu, 20.avgusta, a planirano je da ovdje provedu sedam dana. Većina djece dolazila je i prethodnih godina, tako da u Bijeljini već imaju prijatelje i poznaju ovaj kraj.

Grad Bijeljina, kao grad pobratim srpske opštine Goraždevac, već niz godina organizuje brojne posjete i razne vidove kulturne i prosvjetne saradnje sa ovom lokalnom zajednicom na Kosmetu.

U Republici Srpskoj boravi više od 500 djece sa Kosova i Metohije. Djecu koja su doputovala u okviru projekta „Spojimo srpsku djecu Kosmeta i Republike Srpske" Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji prihvatile su i ugostile porodice njihovih vršnjaka iz Banjaluke, Prijedora, Laktaša, Gradiške, Prnjavora, Modriče, Šamca, Broda i Gacka.