latinica  ћирилица
23/08/2016 |  14:52 | Autor: SRNA

Optužnica protiv Riste Miloševića zbog krijumčarenja lijekova

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Riste Miloševića /47/ iz Zvornika, koga tereti za krijumčarenje velike količine lijekova.
Sud BiH (arhiva) -
Sud BiH (arhiva)

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je Milošević optužen da je, u dogovoru sa njemu poznatim licima, radi krijumčarenja velike količine lijekova i medikamenata, kao i tekstilne garderobe, traktorom sa prikolicom na obali rijeke Drine, u blizini mjesta Kozluk, preuzeo tovar koji je prokrijumčaren preko rijeke sa područja Srbije.

Preuzetu robu činilo je 20 kartonskih kutija sa velikom količinom lijekova i medikamenata raznih proizvođača, kao i više od 40 vreća tekstilne garderobe, tržišne vrijednosti od više desetina hiljada KM.

Lijekovi i medikamenti prokrijumčareni su bez propratne dokumentacije i potrebnih dozvola i odobrenja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, čime su predstavljali opasnost za zdravlje građana BiH, navodi se u saopštenju i dodaje da su u izvršenju krivičnog djela optuženog otkrili pripadnici Granične policije BiH.

Miloševića Tužilaštvo tereti da je preko carinske linije, izbjegavajući mjere carinske kontrole, prenio robu za čiji je uvoz potrebna dozvola nadležnog organa i drugu vrstu robe veće vrijednosti, čime je počinio krivično djelo krijumčarenja.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.