latinica  ћирилица
23/08/2016 |  16:13 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Na drugom upisnom roku još 1.660 slobodnih mjesta

Kandidati zainteresovani za upis u prvu godinu studija prvog ciklusa na Univerzitetu u Banjaluci u akademskoj 2016/2017. godini mogu da se prijave do petka, 26. avgusta, polaganje prijemnog ispita biće 29. avgusta, a objavljivanje rezultata konkursa do 31. avgusta.
Univerzitet u Banjaluci - Rektorat - Foto: RTRS
Univerzitet u Banjaluci - RektoratFoto: RTRS

Primljeni kandidati upisivaće se od 5. do 9. septembra. Na pres konferenciji koja je održana povodom drugog upisnog roka na na Univerzitetu u Banjaluci, rektor ovog Univerziteta Milan Mataruga rekao je da su na Medicinskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka, kao i nizu drugih studijskih programa popunjena sva mjesta.

Dodao je da postoji mogućnost da organizacione jedinice Univerziteta u Banjaluci, koje ni u drugom upisnom roku ne upišu predviđeni broj studenata, organizuju i treći upisni rok. Podsjećamo na na Univerzitetu u Banjaluci ukupno je slobodno 1.662 mjesta, od čega 126 mjesta koja će se finansirati iz budžeta, dok je na studijima drugog ciklusa ostalo upražnjenih još 1 354 mjesta. 

"Oko 800 kandidata je ostalo neupisano još od prvog upisnog roka. Očekujemo da će svi oni potražiti svoje mjesto na nekom od drugih smjerova na ovom upisnom roku. Paralelno sa upisom na prvi ciklus studija raspisali smo ove godine upis i na drugi ciklus studija. Očekivali smo da na prvom upisnom roku neće biti mnogo kandidata jer je to bilo vrijeme junsko-julskog ispitnog roka, kada su studenti još uvijek polagali ispite", ističe Mataruga.