X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
24/08/2016 |  10:47 ⇒ 11:17 | Izvor: Večernje novosti

Vježbe na pijesku za idealnu figuru

Odmore treba iskoristitii za fizičku aktivnost. Najbolje doba dana za aktivnosti da zategnete tijelo je jutro, kad sunce nije jako i nema gužve, pišu "Večernje novosti".
Vježba - Foto: Screenshot/YouTube
VježbaFoto: Screenshot/YouTube

Ljeto je pravo vrijeme za oblikovanje figure i zatezanje mišića. Zato bi slobodno vrijeme na pjeskovitoj plaži trebalo posvetiti i vježbanju.

Stručnjaci za fitnes kažu da je pijesak idelana podloga za rekreaciju, jer ne opterećuje zglobove i gotovo da ne postoji mogućnost povređivanja.

Činjenica je da nema "brze popravke" opuštenih mišića, ali je rekreacija na pijesku, odnosno plaži izazovna i zabavna opcija. Naravno, idealni uslovi za vježbanje su rani jutarnji sati kada sunce nije jako i nema gužve, a istovremeno osjećaj slobode pred pučinom prirodno budi pokret i djeluje pozitivno na mentalno stanje.

Pravilno držanje

Zategnuti i jaki mišići stomačnog zida su ključni za oblikovanje figure i pravilno držanje tijela. Za početnike se preporučuje da urade najmanje 10 ponavljanja u tri serije, najpre za gornji, potom za donji stomak.

Čučanjevi sa iskorakom

Noge je nemoguće izvajati bez čučnjeva. Oni su najefikasniji način za jačanje mišića donjih ekstremiteta i jednostavni su za izvođenje. S obzirom na to da na plaži ima dovoljno prostora, preporuka je da se rade čučnjevi sa iskorakom.

Vježbe istezanja

Prirodno okruženje i prijatan morski vazduh su dobri uslovi i za vježbe istezanja mišića. One opuštaju tijelo i psihu,a doprinose i elastičnosti mišićnih vlakana.