latinica  ћирилица
24/08/2016 |  22:15 ⇒ 22:24 | Autor: RTRS

Otvoren sajam privrede i turizma u Derventi

U Derventi je otvoren Sajam privrede i turizma. Manifestacija se 11. godinu održava u okviru Derventskog vašara, koji ove godine doživljava svoje 165. izdanje. Posjetiocima se predstavilo više od 130 izagača, a manifestaciju je pratio bogat kulturni i zabavni program.
Sajam u Derventi - Foto: SRNA
Sajam u DerventiFoto: SRNA

Izlagači iz Srpske i regiona, i ove godine, potrudili su se da posjetiocima predstave svoje proizvode i usluge. Organizatori ističu da Sajam privlači sve veću pažnju, kako izlagača, tako i posjetilaca.

- Kad se na sajmu proizvod izloži, kad se pogleda, kad ga ovoliki broj ljudi vidi onda to sve zaista ima smisla - kaže Miroslav Simić, direktor Sportsko-kulturnog centra organizator.

Milorad Simić, načelnik opštine Derventa izrazio je zadovoljstvo što se ova tradicionalna manifestacija već 11. put održava u Derventi.

Značaj manifestacije prepoznalo je i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, koje je pokrovitelj Sajma, ali i mnogi zvaničnici.

- Nama je cilj da kroz ovakve manifestacije promovišemo dobre privredne poduhvate, dobre proizvode, dobre kompanije, a istovremeno da pokažemo da je i smisao naše ekonomske aktivnosti upravo u podsticanju privrednog rasta - rekao je ministar industrije, energetike i razvoja Petar Đokić.

Otvaranju sajma prethodio je bogat kulturni i zabavni program, gastro fest i još mnogo toga. Sajam će za posjetioce biti otvoren do petka, od 10 do 21 čas. Ulaz je besplatan.