latinica  ћирилица
25/08/2016 |  07:47 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

Banjaluka: Otvorena "Galerija plus" (VIDEO/FOTO)

"Galerija plus" kao sastavni dio izložbenog salona Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske otvorena je u Banjaluci. Galerija je izložbeno - prodajnog karaktera i zadovoljava sve profesionalne standarde izlagačkog prostora, te samim tim predstavlja adekvatno mjesto za promociju domaćih umjetnika.
Otvorena "Galerija plus" - Foto: RTRS
Otvorena "Galerija plus"Foto: RTRS

Ovaj galerijski prostor Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske ustupio je Kulturni centar Banski dvor. 

Prodajnom izložbom djela domaćih umjetnika Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske konačno je otvorio novi izložbeni salon koji će omogućiti novim nadama umjetničke scene da javnosti prikažu neke od svojih radova.

- Novi Galerijski prostor je mnogo veći od prostora prethodne galerije ovakvog tipa koja je pod nadzorom MSU RS do prije tri godine djelovala u Ulici Kralja Alfonsa 13-og. Namjera je bila stvoriti jedan novi ambijent koji će pored svog izložbenog karaktera imati i onaj finansijski, istakla je Sarita Vujković direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske

- Zajedničkim naporima Muzeja savremene umjetnosti RS i Kulturnog centra Banski dvor a uz svesrdnu podršku Gradskih otaca stvoren je jedan novi živi umjetnički ambijent koji je počeo da radi odmah nakon ceremonije otvaranja, naglasio je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Galerija plus služiće i kao mjesto za promociju djela primijenjene umjetnosti, knjiga i publikacija, jedinstvenih suvenira ali i kao prostor za organizovanje izložbi manjeg formata.

 

Novi izložbeno-prodajni salon Galerija PLUS...

Novi izložbeno-prodajni salon Galerija PLUS...

Novi izložbeno-prodajni salon Galerija PLUS...

Novi izložbeno-prodajni salon Galerija PLUS...

Novi izložbeno-prodajni salon Galerija PLUS...