latinica  ћирилица
29/08/2016 |  08:08 ⇒ 08:14 | Autor: SRNA

U Ugljeviku održana Atletska ulična trka

U Ugljeviku je održana sportsko-humanitarna druga manifestacija Atletska ulična trka.
Ugljevik: ulična trka - Foto: SRNA
Ugljevik: ulična trkaFoto: SRNA

Trku na 10 kilometara, za koju se prijavilo 145 učesnika, otvorio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić. Osman Јunuzović iz BiH pobjednik je trke na 10 kilometara, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Tunde Sabo iz Mađarske.

Održana je i humanitarna šetnja duga dva kilometra posvećena oboljelima od cerebralne paralize i multipla skleroze sa područja opštine Ugljevik, u kojoj je učestvovao veliki broj Ugljevičana.

Tokom manifestacije, održane juče u ovoj podmajevičkoj opštini, organizovane su trke cicibana na 100 metara /dječaka i djevojčica uzrasta do sedam godina /, trke pioniora na 200 metara /djeca 2008, 2007. i 2006. godište/ i trke pionira na 400 metara /2005, 2004. i 2003. godište/.

Mladen Stevanović, profesor fizičke kulture i organizator trke, rekao je da je cilj Druge atletske ulične trke promocija sporta i zdravog načina života.

"Mladi ljudi su presudni za održavanje ovakvih manifestacija. Trka na 10 kilometara je za nijansu bolja od prethodne godine, potrudili smo se da naš Ugljevik predstavimo na najbolji mogući način", rekao je Stevanović novinarima.

On je napomenuo da je na tri dječije trke obuhvaćen uzrast osnovnih škola od prvog do devetog razreda. "Učestvovalo je 180 mališana, a njihovim učešćem poslali smo poruku da će Ugljevik i u narednim godinama imati uspješne sportiste. Uz promociju zdravog života, bavljenja sportom, spojili smo i humanost i organizovali pomoć za oboljele", rekao je Stevanović.

Perić je zahvalio je organizatorima, učesnicima i svima koji su pomogli ovu manifestaciju.

"Ugljevik je grad sporta, a mladi iz naše opštine su od malih nogu uključeni u sportske aktivnosti. Želimo da pomažemo sve ovakve manifestacije uz nastojanje da naši mladi budu aktivni i da zdravo odrastaju. Na na takav način ćemo imati zdravu naciju", rekao je Perić.

On je istakao da će opština Ugljevik i u narednom periodu materijalno pomagati ovakve manifestacije i potrebe mladih ljudi.