latinica  ћирилица
29/08/2016 |  15:18 ⇒ 16:56 | Autor: RTRS

SP Bijeljina: Inicijative za unapređenje Banje Dvorovi bez razumijevanja Gradske uprave

Odbornici SP pokretali su niz inicijativa radi unapređenja rada ЈU Banja Dvorovi, ali nisu naišli na razumijevanje gradske uprave i gradonačelnika Bijeljine, rečeno je na današnjoj pres konferenciji, GO SP Bijeljina.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada pokrenuta je i usvojena inicijativa da gradska uprava namjenski izdvoji bespovratnu pomoć od 200.000 KM za izgradnju zatvorenog bazena, čime bi se omogućio stalni prihod ovoj ustanovi tokom svih 12 mjeseci, a samim tim i redovno izmirenje obaveza prema zaposlenima, državi i dobavljači.

Asfaltiraju se i grade putevi uoči izbora, što je, prema riječima Nedeljka Јovića, predsjednika Gradskog odbora SP i odbornika u Skupštini grada Bijeljina, jasan signal da u gradskoj kasi ima novca, ali samo za neke projekte. Nejasno je zašto gradske uprava, koja je osnivač i stopostoni vlasnik, ne želi da pomogne da Banja Dvorovi da opstane i napreduje, rečeno je na konferenciji.

Da bi se zatvoreni bazen sa pratećim objektima - saunom i SPA centrom, stavio u funkciju potrebno je 533.000 KM.

- Gradska uprava nije podržala ni projekat rekonstrukcije i odvođenja otpadnih voda iz Banje Dvorovi i naseljenog mjesta Dvorovi vrijednosti 93.000 KM - istakao je Vlatko Јeftić, direktor ЈU Banja Dvorovi, napomenuvši da od samog otvaranja Hotela Sveti Stefan u Dvorovima od 1993. godine nijedna marka nije uložena u njegovu revitalizaciju i rekonstrukciju koja bi koštala 200.000 KM.

Odnos Grada Bijeljina, u narednom periodu, prema njegovim riječima, mora da se promijeni. Trend negativnog poslovanja ove ustanove je zaustavljen i sanirane su obaveze iz prethodnog perioda.