latinica  ћирилица
29/08/2016 |  16:56 | Autor: RTS

Maksimović: Pobjeda za vjeru u tim Srbije

Srpski fudbaler Nemanja Maksimović rekao je da bi pobjeda nad Republikom Irskom na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji vratila vjeru u nacionalni tim.

"Početak kvalifikacija očekujemo sa velikim nestrpljenjem, najbitnije je da ih započnemo pobjedom. Mislim da bi trijumf vratio vjeru u ovaj tim, a i nama bi mnogo značila u nastavku puta ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo", rekao je Maksimović Tanjugu

Zlatni orlić sa Novog Zelanda ističe da je sadašnja ekipa zaslužila podršku nacije na novom početku pod vođstvom selektora Slavoljuba Muslina.

"Ovaj tim zaslužuje podršku, imamo kvalitet, ali je nedostajalo samopouzdanja. Mislim da smo u prethodne tri provjere pokazali da se vraćamo pod vođstvom Muslina. Mislim da je to narod prepoznao i da će doći na stadion da nas podrži", rekao je Maksimović.

On je dodao da veoma respektuje selekciju Republike Irske, ali smatra da je Srbija kvalitetnija.

"Nemam pritisak, i u klubu se igra na pobjedu. Irci imaju dobar tim, borbeni su, snažni, ali smo igrački kvalitetniji. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu".

Vezista Astane nije želio da komentariše priče oko interesovanja zagrebačkog Dinama za njega, istakavši da skoro sigurno ostaje u Kazahstanu.

"Ne bih komentarisao priče oko Dinama, kao i da li su klubovi uspostavili kontakt. Sa Astanom sam ušao u Ligu Evropa i mislim da ću ostati bar do zime. Napravili smo iznenađenje, izbacili BATE u plej-ofu i uradili veliku stvar za kazahstanski fudbal", zaključio je Maksimović.