latinica  ћирилица
01/09/2016 |  07:49 | Autor: SRNA

Stefanović: Beograd je podrška Srpskoj

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stfanović rekao je da Vlada Srbije čini sve da Srbija ostane stabilna, ali i da bude garant i podrška Republici Srpskoj.
Nebojša Stefanović - Foto: RTRS
Nebojša StefanovićFoto: RTRS

Odgovarajući na pitanje da li Srbija treba da ubijedi predsjednika Srpske Milorada Dodika da odustane od referenduma, Stefanović je rekao za TV "Prva" da Srbija ne priča tako sa "svojim narodima i sa ljudima koje smatra da su mnogo više od prijatelja".

On je naveo da će danas u Beogradu na sastanku rukovodstva Srbije i Srpske biti razgovarano potpuno otvoreno o svemu što opterećuje situaciju u regionu, i u Srbiji i u BiH, da Srbija želi da čuje otvorene ideje i prijedloge, te da se, iako bude različitih mišljenja, neće čuti svađa između Srbije i Srpske.

"Nećete nikada čuti lošu reč prema našem narodu i ljudima koji odlučuju o sudbini Srpske. Ne želimo bilo kakve sukobe, hoćemo da konstruktivno razgovaramo, vodeći računa i o interesima Srpske i Srbije", naglasio je Stefanović.

On pretpostavlja da će biti razgovarano o svim temama koje su se čule u javnosti posljednjih dana i nekoliko mjeseci i ističe da je Srbiji veoma važno da vidi šta može da uradi za mir i stabilnost u zemlji i regionu i kako može da se suprotstavi svima koji žele da ugroze stabilnost i Srbije i Srpske.

"Srbija poslednjih godina vrlo odgovorno vodi svoju politiku, ne vređamo bilo koga, ne provociramo bilo koga i ne činimo ništa što bi ugrozilo stabilnost i bezbednost", naglasio je Stefanović.