latinica  ћирилица
01/09/2016 |  10:12 ⇒ 16:38 | Autor: SRNA

Vučić: Ne mislim ni na koga da vršim pritiske na sastanku u Beogradu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na sastanku u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske i predstavnicima Srba na nivou BiH ni na koga ne misli da vrši bilo kakve pritiske i da svako ima pravo da odlučuje u okviru svojih ovlašćenja.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Nema tu neke velike filozofije. Krivo mi je što mi nije pružena mogućnost da razgovaram i da iznesem svoje ideje, pošto su se ljudi već unapred izjasnili šta može, šta ne može. Pošto su mi oni rekli šta može, šta ne može, ja ću da se držim toga i razumeo sam da ništa ne mogu i prihvatam to", rekao je Vučić.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je sinoć imao ozbiljne i teške razgovore sa svojim najbližim krugom saradnika do jedan sat poslije ponoći, ali i jutros takođe.

"Imaćemo danas te sastanke, dolazi i /hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan/ Čović. Dočekaćemo kako nam priliči, želeći najbolje odnose sa svima. Razgovaraću, a vidim da su svi svoje odluke već donijeli", kaže Vučić.

Premijer Srbije ističe da nije pričao o referendumu, pošto ne krši dogovore koje postigne jer kada se dogovori da se o nečemu razgovara, onda se to i učini i potom ne ide u javnost o tome šta je njegova politika.

Vučić je naglasio da "ne podnosi laka i popularna rješenja, kojima je narod oduševljen, zato što uvijek ima neki problem u rješenjima kojima je narod oduševljen".

"Da sam pitao narod za mjere fiskalne konsolidacije, linčovali bi me na ulici. Sam sam donio najteže mjere i odluke, zajedno sa članovima Vlade, zato danas možemo da se pohvalimo ekonomskim rezultatima", rekao je Vučić, nakon sastanka sa predsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoju Sumom Čakrabartijem.