latinica  ћирилица
01/09/2016 |  12:50 ⇒ 12:52 | Autor: TANЈUG

Јakšić: Nismo svjesni šta smo uradili, prešli smo igricu

Srpski vaterpolista Nikola Јakšić, iako najmlađi u zlatnoj generaciji "delfina", već sa 19 godina uspio je da osvoji sve trofeje na reprezentativnom planu.
Nikola Јakšić - Foto: RTS
Nikola ЈakšićFoto: RTS

Јakšić je u izjavi Tanjugu rekao da je su srpski vaterpolisti zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Riju "prešli igricu", ali da nemaju namjeru da se na tome zaustave.

"Nisu se još slegli utisci, super se osjećam. Јoš nismo svjesni šta smo sve uradili u proteklih godinu dana, nadam se da ću u jednom trenutku ukapirati to. Ponosan sam na cijelu ekipu, svaka čast momcima, svi smo bili kao jedan i zasluženo osvojili zlato", rekao je Јakšić Tanjugu.

On je dodao da se ekipa izdigla poslije lošeg starta u Riju i u nokaut fazi, poslije pobjeda nad Španijom, Italijom i Hrvatskom u finalu, pokazala od čega je satkana.

"Lično, nisam osjećao veliki pritisak, jer sam najmlađi i bile su mi prve Olimpijske igre. Ne mogu da kažem da sam bio rasterećen, ali sam bio miran, vjerovao sam u uspejh, kao i svi saigrači. Otišli smo da samo igramo vaterpolo i znali smo da je sve do nas. Kada smo se podigli u polufinalu i finalu, vidjelo se da smo stvarno najbolji".

Јakšić je posebno naglasio atmosferu u timu, istakavši da ima veliku pomoć saigrača i da "upija" svaki savjet od iskusnijih kolega.

"Saigrači su me sjajno primili, stvarno su "carevi"... Drago mi je što sam upoznao ovakve šampione, hvala im na svemu kako su me primili", rekao je Јakšić i posebno apostrofirao značaj selektora Dejana Savića.

"Savić mi je uvijek bio podrška, kao i svima, odličan je stručnjak. Uvijek je tu da nas usmjeri na pravi put, posebno u lošim situacijima. Kada smo svi zajedno na okupu mislim da nam niko ne može ništa".

Olimpijsko zlato, jedino koje je nedostajalo sadašnjoj generaciji, poslije dugo vremena stiglo je u vitrine Vaterpolo saveza Srbije, a pred Јakšićem je još mnogo šansi da ih još dodatno obogati.

"Prešli smo igricu. Ne znam šta dalje, nije to pitanje za mene", uz osmjeh je zaključio mladi vaterpolista Partizana.