latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:22 ⇒ 13:24 | Autor: SRNA

Radojičić i Rover potpisali sporazum o podršci

Kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover potpisali su danas sporazum o saradnji i podršci kandidaturi za gradonačelnika.
Radojičić - Rover - Foto: SRNA
Radojičić - RoverFoto: SRNA

Radojičić je zahvalio pripadnicima manjina i rekao da će, ako pobijedi, grad snažno podržati njihov rad i rad pojedinačnih udruženja manjina.

On je rekao da manjine mogu biti most ekonomske, turističke, kulturne i druge komunikacije, te da se preko njih ostvare kontakti sa različitim zemljama u smislu dolaska turista i investitora.

"Protivim se dijelu kampanje koji je klaustrofobičan. Ne možete prebrojavati građanima Banjaluke krvna zrnca i istovremeno reći - dođite dragi turisti ili dobrodošli strani investitori. To ne ide jedno s drugim. Banjaluka mora biti prijateljski i otvoren grad za sve, bez obzira na vjeru, naciju, pol, porijeklo, vrijeme dolaska", poručio je Radojičić.

Rover je rekao da pripadnici manjina podržavaju Radojičića zbog višegodišnje dobre saradnje.

"Čast nam je što će gradonačelnik Banjaluke biti iz reda nacionalnih manjina", rekao je Rover i dodao da to znači da je Banjaluka multietnički i tolerantan grad.

On je poželio dobar rezultat kandidatu Saveza nacionalnih manjina Srpske za odbornika u banjalučkom parlamentu Željku Vašku.

Vaško je istakao da će se, ako postane odbornik, zalagati, ne samo za nacionalne manjine, već i za interese svih Banjalučana.

On je rekao da će nastojati da manjine budu neka vrsta ekonomske dilomatije Banjaluke sa zemljama EU.