latinica  ћирилица
01/09/2016 |  18:43 ⇒ 22:10 | Autor: RTRS

Vučić: Srbija je bila i biće uz Republiku Srpsku (VIDEO)

Srbija je bila i biće uz Republiku Srpsku i to je naša obaveza, to je naše pravo i mi se time dičimo. Svako ko pomisli da može da gazi po Republici Srpskoj mora da zna da je to nemoguće, jer je Srbija uvijek tu za Republiku Srpsku, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

Vučić je na konferenciji za medije nakon sastanka sa hrvatskim članom Predsjedništava BiH Draganom Čovićem, ponovio da se Srbija neće miješati u pitanje referenduma o Danu Republike.

- Srbija nije pitana, Srbija se nije miješala. Vidim da bi neki da igraju na kartu srpskog nejedinstva, da bi mnogi tome da se obraduju, ali zaboravite na te priče - rekao je Vučić.

Hrvatski član Predsjedništav BiH Dragan Čović rekao je da očekuje da će referendum o Danu Republike biti održan, te da nije iznenađujući stav Srpske da ne odustaje od referenduma. Čović je rekao da su se oko toga digle pretjerane tenzije.

- Govorimo o jednom datumu kada neko želi obilježavati dan entiteta u kojem živi. Јa sam i do sada imao stav da vlasti u Republici Srpskoj mogu, u skladu sa zahtjevima svojih građana, donositi ove i slične odluke - rekao je Čović.