latinica  ћирилица
04/09/2016 |  09:13 | Autor: RTS

"Supermoći" osoba sa nultom krvnom grupom

Osobe sa nultom krvnom grupom su posebne, ali ne samo zbog toga što njihovu krv mogu da prime svi, a oni isključivo nultu.

Ta grupa čini "vlasnika" drugačijim od ostalih, između ostalog, i zbog toga što je podložniji određenim infekcijama. Pojedine karakteristike onih koji imaju takvu krv toliko su poželjne da neki stručnjaci, doduše u šali, kažu da je riječ o supermoćima.

Kao "najbolji u prirodi", ovi ljudi su rođeni lideri i lako se odlučuju na akciju na poslu, vitalni su, fokusirani, sposobni i uspješni.

Sa druge strane, manje su otporni na neke bolesti poput hipotiroidizma i drugih problema sa tiroidnom žlijezdom, zatim, često imaju čir, kao i manjak joda.

To dalje vodi do drugih zdravstvenih problema, najčešće gojaznosti i zadržavanja vode u tijelu, ukazuju stručnjaci.

Anksioznost ih čini ponekad bijesnim, a često su hiperaktivni i indiskretni.

Loša ishrana, nedovoljna fizička aktivnost i druge loše navike čini ih bespomoćnim pred "lošim" metaboličkim procesima, kao što je loša funkcija tiroidne žlijezde i insulinska rezistencija i višak kilograma.

U poređenju sa onima koji imaju drugu krvnu grupu, pripadnici nulte često imaju povišenu količinu želudačne kiseline, zbog čega su skloniji čirevima i stomačnim problemima.

Trebalo bi da se drže podalje od kofeina i alkohola. Kofein može imati destruktivno dejstvo zbog toga što povećava nivo adrenalina, koji je već povišen kod osoba nulte grupe.

Savjetuje im se da vježbaju tri do četiri puta nedjeljno.

Poslodavci u Јapanu više traže one sa nultom grupom

U Јapanu, nulta krvna grupa dovodi se u vezu sa određenim karakternim osobinama. Na razgovoru za posao, potencijalni zaposleni često treba da kaže koju krvnu grupu ima.

Osobe sa nultom grupom poslodavci vide kao sposobne, posvećene, pažljive, kao i da su u toku sa novinama. Vlada mišljenje i da su bolji i pametniji studenti od drugih.

Takva slika rezultat je činjenice da su njihovi preci bili odlični lovci sa većom šansom za preživljavanje zahvaljujući sposobnosti da procijene uslove u okruženju.