latinica  ћирилица
07/09/2016 |  15:57 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Gacko- Neophodan novi objekat za Policijsku stanicu (VIDEO)

Više od deset godina pokušava se naći način trajnog smještaja Policijske stanice u Gacku.
Policijska stanica Gacko - Foto: RTRS
Policijska stanica GackoFoto: RTRS

Objekat koji koristi Policijska stanica Gacko davno je izgrađena i u trošnom je stanju, a vlasništvo je opštine. Za izgradnju novog objekta zainteresovani su Ministarstvo unutrašnjih poslova i opština Gacko. Kako je rečeno, obje institucije pokušavaju da nađu trajno rješenje.

Bivši objekat policijske stanice godinama je u ruševnom stanju. Ono što je dobra okolnost, jeste da je MUP vlasnik zemljišta, na kome se nalazi bivši objekat.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Žarko Laketa kaže da je neophodno obezbijediti bolje uslove za rad Policijske stanice, jer je sadašnji objekat trošan i zapušten, pa je trenutno moguće samo održavati postojeće stanje.

Laketa je naglasio da takvi uslovi ne stvaraju probleme u radu policije, ali da se na izgradnju novog objekta čeka više od deset godina. U opštini su potvrdili da su za rješenje problema u opticaju dvije varijante – rušenje starog i izgradnja novog objekta na zemljištu MUP-a, ili, uz saglasnot dvije institucije, pronalaženje nove građevinske parcele. Obje varijante iziskuju značajan novac.

Načelnik opštine Gacko Milan Radmilović kaže da će opština učestvovati u izgradnji, jer sadašnji objekat počinje da propada. Kako navodi, opština je zainteresovana da vrati u vlasništvo i smjesti svoje institucije i učestvuje u finansiranju izgradnje nove policijske stanice.

U MUP-u Republike Srpske potvrđeno je da postoji prioritetni interes za izgradnju novog objekta.

- MUP Republike Srpske je opredijeljen da poboljša materijalno-tehničke uslove u Policijskoj stanici Gacko i to je jedan od prioriteta. Policijska stanica Gacko će dobiti novi objekat, u skladu sa novčanim sredstvima kojima budemo raspolagali - rekla je Mirna Miljanović, portparolka MUP-a Republike Srpske.

Prethodnih godina, u opštinama Republike Srpske izgrađeno je više namjenskih objekata za policiju, a trenutno se gradi u Rudom.