latinica  ћирилица
09/09/2016 |  12:23 ⇒ 21:20 | Autor: RTRS

Topić: Posljednje pripreme za otvaranje auto-puta (FOTO)

Na novoizgrađenoj dionici auto-puta od Prnjavora do Doboja vrše se posljednje pripreme za svečano otvaranje koje će se održati u nedjelju na petlji kod Prnjavora - izjavio je za Radio Republike Srpske, Dušan Topić, direktor preduzeća Autoputevi Republike Srpske.
Autoput Prnjavor - Doboj - Foto: RTRS
Autoput Prnjavor - DobojFoto: RTRS

On je istakao da se izvjesno vrijeme neće naplaćivati putarina i očekuje da će se većina saobraćaja usmjeriti na novu saobraćajnicu, koja je izgrađena prema najvišim evropskim standardima sa oko 50 betonskih objekata.

- Najveći objekat je most preko rijeke Bosne dužine 412 metara, most preko Ukrine 192 metra, a ostalih 50-ak objekata su nadvožnjaci preko autoputa, podvožnjaci i mostovi preko lokalnih vodotoka. Garantni period na izvedene radove je dvije godine plus za određenu specifičnu opremu - kao što je oprema za praćenje, upravljanje, za naplatu putarine - gdje je po specifikacijama proizvođača to otprilike pet godina. Kvalitet radova je, naravno, najvažnija stavka u svakom projektu pa i ovom - rekao je Topić.

Autoput Prnjavor - Doboj (Foto: RTRS)

On je istakao da su radovi izvedeni na najvišem nivou.

- Kvalitet je sve vrijeme praćen na najvišem nivou, od strane veoma stručnog tima koji je potvrdio da su radovi urađeni kvalitetno, da su dostavljeni svi potrebni dokazi i atesti o ugrađenom materijalu, na osnovu čega je Ministarstvo za građevinarstvo i ekologiju i izdalo upotrebnu dozvolu za auto-put, a bez čega ne bismo mogli da ga pustimo u saobraćaj u nedjelju - rekao je Topić za Radio Republike Srpske.