latinica  ћирилица
12/09/2016 |  18:42 ⇒ 13/09/2016 | 07:29 | Autor: RTRS

Dodik: Referendum će biti održan (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Brodu da će referendum o Danu Republike biti održan 25. septembra, te da nema nijedne prepreke za njegovo održavanje.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Referendum će se desiti i tu nema nikakvih spekulacija. Samo oni zlonamjerni pokušavaju da spekulišu. Tehnički preduslovi za organizaciju refrenduma su stvoreni. Komisija radi svoj posao, formirane su opštinske komisije, izvršeno je štampanje glasačkih listića, sve je pripremljeno - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je pozvao građane da izađu na referendum 25. septembra i da ne vjeruju u "razne spektakularne laži pojedinih medija koji pokušavaju da unesu dezorganizaciju u naš narod i naše zajedničko opredjeljenje".

- Ukoliko zaustavimo ovu priču o nametanjima rješenja, vjerovatno u narednoj godini možemo očekivati da neko zahtijeva da se ukine Republika Srpska, jer po istoj matrici je i priča o Danu Republike, tako da pozivam građane da izađu na referendum, pozivam i Bošnjake da izađu, da pokažu da su integralni dio Republike Srpske i da na taj način možemo da gradimo zajedničku budućnost i rješavamo mnoge probleme - rekao je Dodik.