latinica  ћирилица
13/09/2016 |  15:53 | Autor: sputniknews.com

Reklama za "Putinov sladoled" u Kini

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se fotografija iz Kine na kojoj se vidi kombi sa reklamom za sladoled na kojoj je predsjednik Rusije Vladimir Putin.
Sladoled (Foto: Thinkstock) -
Sladoled (Foto: Thinkstock)

"`Sladoled koji je donio Putin`. Lukavi Kinezi odmah su počeli da prave biznis nakon Samita G20", napisao je na svom tviter nalogu novinar "Komsomoljske pravde" Dmitrij Smirnov. ​

Podsjećamo da je u okviru Samita G20 Vladimir Putin predsjedniku Kine Si Đinpingu donio na poklon kutiju ruskog sladoleda. Početkom bilateralnog susreta predsjednik Rusije je istakao da su mu kineski biznismeni tokom sastanka u Vladivostoku rekli da u Kini veoma vole ruski sladoled.

- Obećao sam da ću Vam ga donijeti. Na poklon sam Vam donio cijelu kutiju sladoleda - izjavio je ruski lider. Si Đinping zahvalio je Putinu i potvrdio riječi biznismena o ljubavi prema sladoledu iz Rusije.

- Mnogo Vam hvala za poklon, za ukusni sladoled. Prilikom svake posjete Rusiji uvijek tražim da mi kupe ruski sladoled. Zatim kod kuće jedemo sladoled. Imate bolji krem i zato je sladoled posebno ukusan. Meni se veoma sviđa. Hvala vam na ovoj ljubaznosti - rekao je Đinping.