latinica  ћирилица
19/09/2016 |  09:03 | Autor: SRNA

Oprez-mokar i klizav kolovoz!

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila jutros saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Srpske upozoravaju i na jutarnju maglu i opasnost od odrona u usjecima i pored kamenih kosina.
Mokri kolovozi - Foto: RTRS
Mokri kolovoziFoto: RTRS

Auto-put Prnjavor-Doboj otvoren je u dužini od 34,4 kilometra, od petlje "Prnjavor" /uključenje sa regionalnog puta R-474/ do petlje "Јohovac" /uključenje sa magistralnog puta M-17, opština Doboj/.

Dio izgrađenog auto-puta od petlje "Јohovac" do rijeke Bosne, uključujući i most preko ove rijeke u dužini od 1,6 kilometara, neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na koridoru "PetCe".

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, navedena petlja zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac".

Na dijelu magistralnog puta M-16.1, dionica Klašnice-Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/ svakodnevno će dolaziti do izmjene režima saobraćanja.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj, zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila i biće preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo do 31. decembra.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionci Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub, saobraćaj će povremeno biti obustavljan u trajanju do 10 minuta, od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova.

Radi izvođenja minerskih radova, na magistralnom putu M-16, dionica Banjaluka-Crna Rijeka, saobraćaj će privremeno biti obustavljan od 14.00 do 14.30 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca u mjestu Ljubačevo, vozila zbog aktiviranog klizištasaobraćaju jednom trakom.

Zbog predizbornog javnog skupa u Modriči, danas će od 18.00 do 21.00 čas na magistralnom putu M-14 koji prolazi kroz centar opštine Modriča, biti obustavljen saobraćaj. Vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce ulicama: Cara Lazara, Јovana Dučića, Gavrila Principa, Berlinska, Miloša Crnjanskog i Vidovdanska.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19, dionica Karakaj dva-Drinjača, vozila saobraćaju jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na magistralnom putu M-4, dionica Prijedor-Kozarac.

Radi deminiranja terena, saobraćaj će privremeno biti obustavljen na magistralnom putu M-4, dionica Teslić-Јelah, od danas do 20. oktobra.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog sanacije klizišta, izmijenjen je režim saobraćanja i regulisan privremenom signalizacijom.

Saobraćaj će na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva biti privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

U FBiH povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, te iz Auto-moto saveza apeluju da vozači voze maksimalno oprezno.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, a zbog radova na teritoriji Hrvatske, na prelazu Orašje-Županja, vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.