latinica  ћирилица
19/09/2016 |  18:21 | Autor: SRNA

Dodik čestitao Medvedevu pobjedu Јedinstvene Rusije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas najiskrenije čestitke predsjedniku Јedinstvene Rusije Dmitriju Medvedevu povodom ubjedljive pobjede koju je ova stranka ostvarila na parlamentarinim izborima u Rusiji.
Јedinstvena Rusija - Foto: Screenshot/YouTube
Јedinstvena RusijaFoto: Screenshot/YouTube

"Povjerenje građana Rusije koje Vam je ukazano najbolje je priznanje za Vaš dosadašnji rad, i rad Vaše partije. To je istovremeno potvrda uspješne politike, ne samo za stabilnost i prosperitet Vaše zemlje, već politike koja Rusiju čini nezaobilaznim faktorom mira i stabilnosti u cijelom svijetu", istakao je Dodik.

"Za nas u Republici Srpskoj, koji tradicionalno imamo bliske veze sa Rusijom i ruskim narodom, snažna i prosperitetna Rusija, od posebne je važnosti za mir, stabilizaciju prilika i bolju budućnost", poručio je predsjednik Srpske u čestitki Medvedovu.

Јedinstvena Rusija je na jučerašnjim parlamentarnim izborima osvojila jednu od najubjedljivijih pobjeda, osvojivši rekordan broj mandata i ustavnu većinu.

Јedinstvena Rusija dobila je više od 54 odsto ukupnih glasova i time osvojila rekordnih 343 od ukupno 450 poslaničkih mjesta.