latinica  ћирилица
21/09/2016 |  11:20 ⇒ 11:25 | Autor: SRNA

Kraljica Elizabeta se dopisuje sa ruskom učenicom

Ruska učenica Ksenija Dudčenko iz grada Sajanska dobila je pismo britanske kraljice Elizabete Druge, kao zahvalnost za prethodno pismo u kome joj je Ksenija čestitala rođendan.

Sve je počelo od običnog časa engleskog na kojem je nastavnica predložila učenicima da za vježbu napišu pismo bitanskoj kraljici.

Ksenija je pisala o sebi i svom rodnom gradu i čestitala je kraljici 90-ti rođendan.

Ali, za razliku od njenih školskih drugova, Ksenija je odlučila da kraljici zaista pošalje pismo, a kovertu je adresirala: "Bakingemska palata, London, Velika Britanija".

Šest mjeseci kasnije, Ksenija je dobila odgovor od kraljice Elizabete Druge.

"Draga Ksenija! Kraljica me je zamolila da ti odgovorim i rekla da ti se zahvalim za prelijepe fotografije koje si poslala za 90. rođendan Njenog veličanstva", piše u pismu koje je potpisala kraljičina dvorska dama Ričenda Elton.

"Njeno veličanstvo poslalo mi je članak o Bakingemskoj palati, svom nakitu i mladosti", kaže Ksenija.

Djevojčica nije mogla da povjeruje u to da je zaista dobila odgovor, a njeni školski drugovi rekli su da je to - prevara.

"Međutim, nastavnica engleskog ih je razuvjerila. Ona je rekla da Elizabeta Druga odgovara na pisma, ali ne svima", objasnila je Ksenija.

Ona sada ima mnogo više entuzijazma da nauči engleski jezik. "Kada dobro naučim engleski, posjetiću kraljicu", najavljuje Ksenija, a prenose ruski portali.