latinica  ћирилица
29/09/2016 |  14:14 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Majkić: Podžićeva izjava nije stav Komisije

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost PS BiH Dušanka Majkić istakla je da izjava predsjedavajućeg Komisije Sifeta Podžića - da mora biti kažnjen svaki pripadnik Oružanih snaga BiH koji je izašao na referendum o Danu Republike Srpske, nije stav Komisije, već njegov lični i dio je vladajuće bošnjačke političke ujdurme.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

Komentarišući izjavu Podžića da su pojedini pripadnici Oružanih snaga BiH izlaskom na referendum prekršili Ustav BiH, Majkićeva je rekla da on ne može da se pozove ni na jedan član zakona, ni Ustava, već da istupa "u skladu sa galamom koja stiže iz Sarajeva".

- Ako je Podžić mislio da iznosi bilo kakav stav u vezi sa Komisijom za odbranu i bezbjednost, morao je da konsultuje ostale članove Komisije. Ovako, ovo je samo njegov privatni stav - navela je Majkićeva i dodala da Podžić, kao predsjedavajući Komisije, o ovom pitanju još nije pokrenuo ništa zvanično.

Ona je podsjetila da Podžić nije bio ovako kategoričan kada je u Srebrenici prošle godine napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

- Predsjedavajući Komisije za odbranu i bezbjednost nije bio eksplicitan da treba sankcionisati one koji su umalo ubili premijera susjedne države - naglasila je Majkićeva.

Izvor: SRNA