latinica  ћирилица
29/09/2016 |  16:25 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

I.N. Sarajevo: Uspostavljen elektronski registar (VIDEO)

U opštini Istočno Novo Sarajevo predstavljen je projekat kojim je uspostavljen elektronski registar svih administrativnih procedura koje vodi Opština, a u okviru projekta poboljšanja poslovnog okruženja na lokalnom nivou.
Istočno Sarajevo: Elektronski registar - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo: Elektronski registarFoto: RTRS

Cilj je povećanje konkurentnosti i privlačenja većeg broja investitora. Uvođenjem ovog sistema jednostavnije je dobiti dozvole i potrebna odobrenja, a transparentniji je i rad opštinskih službi.

- S obzirom da je sektor građevinarstva izrazito razvijen na području Istočnog Sarajeva, to je velika stvar i pomoći će da ovi ljudi što prije dođu do građevinske dozvole, a i mi do novca koji nam je potreban za naše infrastrukturne projekte - rekao je načelnik opštine, Ljubiša Ćosić.

Tarik Šahović, menadžer projekta "Lajf" Grupacija Svjetske banke istakao je da će ovaj projekat brže i lakše dobijanje dozvola za gradnju i zapošljavanje ljude, a sve u cilju rasta i razvoja opštine.

- Svaki put kad uđete u salu opštine vama će sada trebati manje novca, manje dokumenata i manje vremena da ostvarite svoja prava - rekao je Šahović.