latinica  ћирилица
30/09/2016 |  12:46 ⇒ 15:23 | Autor: RTRS

Grujičić: Duraković diskriminiše Srbe

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je demantovao izjave njegovog protivkandidata Ćamila Durakovića u federalnim medijima da se vrši inženjering da Srbi iz Srbije glasaju za Grujičića.
Mladen Grujičić - Foto: SRNA
Mladen GrujičićFoto: SRNA

"To su Srbi koji su protjerani sa svojih ognjišta, kojima imovina ni 25 godina nakon progona nije obnovljena i nemaju uslova da se vrate na svoja imanja u srebreničkoj opštini zbog diskriminatorskog odnosa Durakovića i njegovih prethodnika prema Srbima i obnovi njihova imovine", rekao je Grujičić.

On ističe da je diskriminatorska, nezamisliva i neprihvatljiva Durakovićeva tvrdnja da Srbin ne može pobijediti i biti načelnik srebreničke opštine. "To je politika aparthejda i ne donosi ništa dobro budućnosti ovog mjesta", poručio je Grujičić.

On ističe da želi voditi politiku mira i suživota i izjednačavanja ravnopravnosti srpskog naroda u ovoj opštini, koji je već 17 godina diskriminisan od apsolutne bošnjačke vlasti, odnosno apsurdne vlasti bošnjačke manjine nad srpskom većinom u Srebrenici.

Govoreći o izbornom inženjeringu, Grujičić upozorava da to spremaju Bošnjaci manipulisanjem glasova iz Federacije BiH, jer je prijavljeno glasanje oko 3.000 bošnjačkih birača u odsustvu i poštom na što Opštinska izborna komisija nema uvid i kontrolu.

"Oko 100 starih i bolesnih Srba neće moći da obavi glasanje jer Opštinska izborna komisija, u kojoj su Bošnjaci većina, nije formirala mobilni tim za omogućavanje biračkog prava nepokretnim bolesnim osobama", istakao je Grujičić.

On je pozvao sve relevantne domaće i strane organizacije da vrše monitoring u 10 gradova u FBiH u kojima se glasa u odsustvu za Srebrenicu i nad brojanjem glasova koji poštom stignu za ovu opštinu, kao i kontrolu rada Opštinske izborne komisije.

Izvor: SRNA