latinica  ћирилица
02/10/2016 |  16:29 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Do 15 časova MUP-u RS prijavljena četiri incidenta

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Izbori 2016" od 11.00 do 15.00 časova prijavljena su još dva incidenta na lokalnim izborima u BiH.
Policija Republike Srpske - Foto: nezavisne novine
Policija Republike SrpskeFoto: nezavisne novine

Od 12.00 do 13.00 časova glasačko mjesto u mjestu Turić u opštini Pelagićevo bilo je zatvoreno zbog narušavanja javnog reda i mira, a jedno lice je lišeno slobode i uručen mu je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja definisanog Zakonom o javnom redu i miru Republike Srpske, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a došli su do operativnih saznanja da određena grupa lica za nadoknadu /robnu ili novčanu/ daje svoje lične karte drugim licima u svrhu obezbjeđenja glasova za pojedine kandidate na lokalnim izborima.

Identifikovan je određen broj lica kod kojih je pronađen veći broj ličnih karata i koje su privremeno oduzete, a u toku je kriminalistička obrada lica s ciljem dokumentovanja krivičnog djela podmićivanje pri izborima ili glasanju.

O ovome je obaviješteno nadaležno tužilaštvo u Bijeljini.

Iz MUP-a podsjećaju da je u 8.35 časova u opštini Lopare posmatrač Srpske napredne stranke čiji su inicijali D.M. odgurnuo zamjenika načelnika opštine Ranka Todorovića, koji je posjetio ovo glasačko mjesto. Policijski službenik uručio je D.M. prekršajni nalog.

Drugi incident dogodio se u 8.55 časova u mjestu Lišnja, opština Prnjavor, gdje su policijski službenici udaljili lice čiji su inicijali E.P, koje je ometalo glasanje na biračkom mjestu.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske rade i danas od 7.00 do 19.00 časova.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet birača su lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

S ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja lokalnih izbora na području BiH, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zabranio je danas prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za danas neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.