X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
11/10/2016 |  08:57 ⇒ 09:13 | Izvor: RTRS

Poslije ovoga ćete svake večeri na spavanje ići sa crnim lukom u čarapama

U kineskoj medicini vjeruje se da su stopala moćan i direktan kontakt sa svim unutrašnjim organima, zahvaljujući takozvanim "meridijanima" koji se tu nalaze i prolaze kroz cijelo tijelo.
Crni luk u čarapi (foto: 24sata.rs) -
Crni luk u čarapi (foto: 24sata.rs)

S druge strane, crni i bijeli luk imaju sjajnu moć upijanja bakterija i čišćenja organizma. Kada se te dvije stvari spoje, dobijete idealan recept za jeftinu i jednostavnu detoksikaciju. Svake noći.
 
Evo šta se desi kada stavite luk u čarape:
Iako ne vjeruju svi u meridijane i kinesku medicinu, istina je da je ovo sve povezano direktno sa revnim sistemom - a u njega svi vjeruju. Naime, stopala imaju oko 7.000 nervih završetaka (meridijana) koji idu direktno do unutrašnjih organa. To su veoma bitni završeci, koje često zanemarujemo jer po cio dan nosimo cipele, pa se nervi ne stimulišu na pravio način. Zato je, između ostalog, idealno šetanje po pešćanoj plaži bez obuće.

A jedan od najboljih načina da se ovi nervni elektronski putevi, koji vode po čitavom organizmu, otvore, jeste baš pomoću luka. Ako želite da prečistite organizam a da ne morate ništa da radite (poput saune ili držanja dijete) jednostavno isijecite crni luk na debele kolutove, stavite ih na tabane i preko obujte čarape. Naravno, niko ne očekuje da takvi šetate po ulici, već se ovo radi noću. Dok vi spavate, luk će da vam prečisti organizam.

Naime, poznato je da luk čisti kožu, jer ubija bacile i bakterije, a fosforna kiselina (ono zbog čega plačete kada siječete luk) u krvotoku može da učini čuda. Ako putem nervnih završetaka u stopalima uđe u krvotok, ova kiselina će prečistiti organe i krv, i poubijaće sve bakterije i bacile na koje naiđe.

Preporučuje se upotreba organskog luka, a stručnjaci naglašavaju da luk neće samo da vam pročisti organizam, već i vazduh. Iako ima neugodan miris, u staroj Engleskoj se upravo crni luk koristio za čišćenje vazduha od mikroba, kako ne bi došlo do širenja zaraza.

Izvor: 24sata