latinica  ћирилица
11/10/2016 |  18:39 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

SNSD sumirao rezultate nakon izbora – najjača stranka u BiH (VIDEO)

U Banjaluci je danas održana sjednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata na kojoj se govorilo o rezultatima lokalnih izbora.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Potpredsjednik ove stranke, Nikola Špirić, izjavio je da je SNSD u potpunosti zadovoljan rezultatima na proteklim izborima, a da je pobjeda SNSD-a mogla iznenaditi samo one koji su sumnjali u snagu ove partije.

Špirić je naglasio da rezultati izbora, održanih 2. oktobra, pokazuju da je SNSD najjača partija ne samo u Srpskoj, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

Izlaznost veća za 3,5%, 100.000 glasova više za kandidate za načelnike i gradonačelnike i 20% više odborničkih mandata – bilans je ovo sa kojim SNSD, kako kažu, u pobjedničkom stilu izlazi iz ovih lokalnih izbora.

Potpredsjednik partije, Nikola Špirić, istakao je da od pet žena izabranih za načelnike, četiri dolaze upravo iz SNSD-a.

- Osvojili smo 32 načelnička i gradonačelnička mjesta, postigli smo rezultat gotovo identičan onom iz 2008. godine. Naš cilj je bio 200.000 glasova, i taj smo cilj ispunili ovim lokalnim izborima, ističe Špirić.

Sjednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata

Ranije danas, Špirić je istakao da tzv. Savez za promjene sada analizu vrši kadrovskim prekomponovanjem, umjesto da redefinišu svoje ciljeve i politiku. Inače će, kaže Špirić, svako njihovo dalje učešće u vlasti i institucijama BiH građani ocijeniti kao izdaju.

- Savez za promjene nije kažnjen i poražen na lokalnim izborima zato što je bio loša opozicija u Republici Srpskoj, već je bio loša vlast u Sarajevu. To je svima u BiH jasno, osim Savezu za promjene. Vodili su u Sarajevu dvije godine probošnjačku politiku, naglašava potpredsjednik SNSD-a.

Iz SNSD-a su poručili da će se u Narodnoj skupštini zalagati da se na narednim sjednicama nađe novi Zakon o Danu Republike Srpske, Zakon o lokalnoj samoupravi, kao i da se pokrene krivična odgovornost za neustavno ponašanje u institucijama vlasti BiH.