latinica  ћирилица
14/10/2016 |  08:19 | Autor: RTRS

Pretežno suvi kolovozi, magla u kotlinama

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po pretežno suvim kolovozima, slabija magla moguća je u kotlinama i uz riječne tokove, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina neophodan je oprez zbog sitnijih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac", kao i na regionalnom i magistralnom putu M-17 /dionica Јohovac-Rudanka u mjestu Јohovac/, sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani", zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor predviđene su svakodnevne izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, saobraćaj je potpuno obustavljen, a vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub biće povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta, od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Radi izvođenja minerskih radova, na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE Bočac, od 14.00 do 14.30 časova biće na snazi privremena obustava saobraćaja.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača vozila saobraćaju jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u gradu Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara, dok je zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen režim saobraćanja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog deminerskih radova privremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Teslić-Јelah, na lokaciji Vrela, opština Teslić, od 8.00 do 16.00 časova. Saobraćaj se obustavlja na 30 minuta, a propuštanje traje 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje Republika Srpska/FBiH /Brusnica/ od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog sanacije klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH, zbog radova na dijelu kolovoza, na dionici autoputa Tarčin-Sarajevo zapad /tunel Vis-Lepenica/, saobraća se desnom, voznom trakom.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila saobraćaja na magistralnom putu Topčić Polje-Lašva /Donja Vraca/. Vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene polučasovne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Lončari-Orašje, u mjestu Dusine, od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, zbog radova na području Hrvatske.

Izvor: SRNA