X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
14/10/2016 |  16:16 ⇒ 16:27 | Izvor: RTRS

Gorila Kumbuka razbio staklo i pobjegao iz zoo vrta u Londonu (VIDEO)

Gorila Kumbuka težak 185 kilograma razbio je staklo na kavezu u zoološkom vrtu u Londonu i pobjegao nakon što su ga posjetioci izazvali, uprkos upozorenjima da ne iritiraju životinju.
Gorila Kumbuka - Foto: Screenshot/YouTube
Gorila KumbukaFoto: Screenshot/YouTube

Osamnaestogodišnji gorila razbio je staklo i ušao u dio za posjetioce, a zaposleni su ga tražili više od sat i po.  Posjetioci su upozoreni da ga ne gledaju u oči kako ga ne bi izazvali, a zatim su ih radnici zoo vrta odveli na bezbjednu udaljenost.

Naoružana policija i helikopteri tragali su za Kumbukom i na kraju ga pronašli, a veterinari su mu dali sredstvo za smirenje.

Ovaj incident pokazao je da stakla u ovom zoološkom vrtu nisu toliko sigurna, ali podigao je i svijest o tome kako ne treba izazivati životinje poput gorile.

- Svi smo odahnuli kada je incident zavržen bez povrijeđenih osoba i što je gorila dobro. Zahtijevamo istragu u ovom zoološkom vrtu. Ovo je samo jedan od pokazatelja zbog čega divlje životinje ne treba držati u zarobljeništvu - rekao je Kris Draper, direktor organizacije Zaštitimo životinje.

Posjetioci su panično bježali i zaključali se po prostorijama u parku dok potraga za životinjom nije okončana.

Dejli Mejl  je objavio ekskluzivni snimak na kojem se čuje kako posjetioci izazivaju životinju i trenutak kada gorila uzima štap i kreće prema staklu.

Izvor: Agencije