latinica  ћирилица
25/10/2016 |  11:34 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

Filmu "Djeca" specijalna nagrada u Sremskim Karlovcima

Na desetoj manifestaciji "Filmsko bdenje duše" u Sremskim Karlovcima, prikazano je 11 filmova u zvaničnom programu i šest van konkurencije, iz oblasti istorije, kulture, umjetnosti i duhovnosti Srbije.
Film RTRS-a "Djeca" - Foto: RTRS
Film RTRS-a "Djeca"Foto: RTRS

Ravnopravne "Diplome Јakov Orfelin" dobili su Nikola Lorencin za film "Herojska vremena profesora Miloša N. Đurića", Branka Bešević-Gajić za film "Dom anđela", Ilija Dimitrijević za film "Minijaturni svet Srbije".

Žiri je specijalne nagrade dodijelio Denisu Bojiću za film "Djeca", Ljubiši Đidiću za učešće u filmu "Bard Kruševca grada" Miomira Mikija Stamenkovića i Stevana Јovičića i Isidori Dunđerski, za učešće u filmu "Isidora", autora Veska Butrića iz Beograda.

Filmu "Djeca" specijalna nagrada u Sremskim Karlovcima

Paralelno sa glavnim programom, prikazano je i 14 filmova u četiri programske cjeline, a u okviru retrospektive prikazani su prethodno nagrađivani filmovi naše medijske kuće - "Dobrovoljno umro", "Bila sam mala" i "Biti ili ne Ivan Hiti" reditelja Branka Lazića, "Škola života" Igora Požgaja i "Dah života" rediteljke Snježane Brezo.