latinica  ћирилица
27/10/2016 |  11:39 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Banjaluka uvela taksi prevoz za lica sa invaliditetom (VIDEO)

Osobe s invaliditetom u Banjaluci će od danas moći da koriste taksi prevoz, koji će Gradska uprava subvencionisati sa 50.000 KM godišnje.
Banjaluka - Taksi prevoz za lica sa invaliditetom - Foto: SRNA
Banjaluka - Taksi prevoz za lica sa invaliditetomFoto: SRNA

Invalidna lica plaćaće start 30 feninga, a kilometar vožnje taksijem 40 feninga, dok će ostatale troškove vožnje subvencionisati Grad. Predviđeno je da se prevoz obavlja od 6 do 12 i od 15 do 19 časova. Lica s invaliditetom ovaj taksi mogu pozvati na broj telefona 066/ 222-995. 

Đorđe Mijatović, član Udruženja distrofičara regije Banjaluka, kaže da će uvođenje ovakvog taksija olakšati svakodnevnisu licima s invaliditetom, jer će moći da odu u kupovinu, bolnicu, kino i bilo kuda drugo po potrebi.

Vlasnik Žak tursa, Žarko Đaković, rekao je da će prevoz biti tačan i kvalitetan, te da će se vidjeti kakve i kolike će biti potrebe za tom vrstom prevoza.

- Mislim da je povoljno. Grad plaća 2,70 KM start, a kilometar je 1,80 maraka - kaže Đaković. 

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je za sada planirano da se prevoz obavlja svakog dana od 6 do 12 časova i od 15 do 19 časova. Dodao je da će se vremenom vidjeti da li će se ovaj taksi biti na raspolaganju i tokom praznika.