latinica  ћирилица
14/11/2016 |  15:44 | Autor: RTRS

Trebinjska bolnica među organizovanijim u Srpskoj

Ojačanim ljekarskim kadrom, savremenom opremom i stvaranjem boljih uslova za boravak pacijenata tokom hospitalizacije, Bolnica u Trebinju svrstana je kao jedna od organizovanijih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, rekao je direktor Bolnice Vaso Mijanović na proslavi krsne slave ustanove - Sveti Vračevi Kozma i Damjan.
Bolnica Trebinje - Foto: SRNA
Bolnica TrebinjeFoto: SRNA

Mijanović je istakao da je trebinjska Bolnica usvojila petogodišnji strateški plan čiji je cilj da zdravstvena zaštita bude podignuta na još viši nivo, te da budu sagledane mogućnosti liječenja bolesti zbog kojih pacijenti iz istočne Hercegovine traže ljekarsku pomoć u drugim centrima.

"Uskoro ćemo instalirati magnetnu rezonancu posredstvom sistema javno-privatnog partnersta, a pacijenti će imati na raspolaganju i savremenu angio salu za koronarografiju i kateterizacije", kaže Mijanović.

On je dodao da će do polovine februara naredne godine biti završen novi dijalizni centar za liječenje svih korisnika ove zdravstvene ustanove.

"U Bolnici je u proteklom periodu uvedena i trombolistička terapija, što je omogućilo da se pacijentima koji imaju moždani udar, a jave se u roku od dva sata od prvih simptoma, pruži adekvatna medicinska pomoć", rekao je Mijanović.

Mijanović je naglasio da novu opremu prati i adekvatan kadar, te da su već obezbijeđeni dolasci eminentnih ljekara iz drugih centara, odnosno dolasci novih specijalista i subspecijalista – kardiologa, dermatovenerologa, ginekologa, radiologa, a očekuje se i dolazak neurologa.

On kaže da će uskoro početi adaptacija fasade i zamjena prozora i vrata na glavnoj zgradi Bolnice, kao i na tri lamele ovog objekta, a sve u okviru projekta energetske efikasnosti.

Slavski kolač prelomio je starješina Sabornog hrama u Trebinju Mladen Žulović, a krsnoj slavi Bolnice prisustvovao je novi gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, te predstavnici privrednog, političkog i kulturnog života grada.

Izvor: SRNA