latinica  ћирилица
14/11/2016 |  16:14 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Bolnica "Sveti Vračevi" u korak sa savremenom medicinom (VIDEO)

Bijeljinska Opšta bolnica "Sveti Vračevi" koja je po opremljenosti i kadru među najsavremenijim medicinskim centrima u Srpskoj obilježila je danas krsnu slavu.
Bijeljina - Bolnica "Sveti Vračevi" - Foto: RTRS
Bijeljina - Bolnica "Sveti Vračevi"Foto: RTRS

Svih pet stacionarnih odjeljenja sa odsjecima rade punim kapacitetom. U ovoj godini su imali povećan broj usluga i pacijenata, a uvedene su i neke nove procedure u ustanovu koja pokriva regiju sa oko 140.000 osiguranika i zapošljava 530 radnika. Ova bolnica neprestano ulaže i u kadar. Trenutno ima najveći broj doktora na specijalizaciji iz različitih oblasti medicine, a raspisan je i konkurs za prijem novih ljekara.

U ovoj godini, u poliklinici je pregledano oko 150.000 pacijenata, a u bolnicu primljeno 12.700 pacijenata i izvedeno više od 3.000 operacija. Radi se neprestano na poboljšanju zdravstvene zaštite uvođenjem novih procedura, a u planu je i otvranje psihijatrijskog odjeljenja.

Siniša Maksimović, direktor Opšte bolnice ''Sveti Vračevi", rekao je da se nada da će se u bliskoj budućnost ovi planovi  ostvariti, jer je ovakvoj bolnici, ali i regiji, neophodno i psihijatrijsko odjeljenje.

Mihajlo Lazić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja, rekao je da su zastupljene nove procedure u ortopediji, vaskularnoj hirurgiji, grudnoj hirurgiji, kao i novi vidovi liječenja od angiografije do novih stentova.

Bolnica nastoji da prati svjetske trendove uvrštavanjem novih tehničkih i dijagnostičkih procedura.

Milenko Pađen, izvršni direktor Sektora za zdravstvo i kontrolu u FZS Srpske, izrazio je uvjerenje da će i ova bolnica biti u toku sa savremnim medicinskim znanjima i vještinama, koje se skoro svakodnevno usavršavaju.

Da je ova ustanova, čiji je kapacitet 270 kreveta, opravdano dobila sertifikat kvaliteta, potvrdili su i pacijenti.

U bijeljinskoj bolnici, nakon sertifikacije, planiraju da budu među prvim akreditovanim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj, za šta je potrebno ispuniti još strože standarde.