latinica  ћирилица
15/11/2016 |  17:44 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

"Čast otadžbine": Savez za promjene stavlja se na stranu Bakira Izetbegovića (VIDEO)

Otvoreno pismo organizacije "Čast otadžbine" upućeno "Savezu za promjene" prenosimo u cjelosti:
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

"Mjesecima u kontinuitetu pričamo o elementarnim pretpostavkama nacionalnih interesa predočavajući osnovne prioritete i crtajući liniju ispod koje se ne može i ne smije ići.

U danima kada se desi da Pravobranilaštvo BiH zatraži uknjiženje vojnih kasarni na teritoriji Republike Srpske u korist Armije BiH, umjesto da cjelokupni srpski korpus jedinstveno zatraži prestanak djelovanja na vlastitu štetu, Savez za promjene je konstatovao da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prekršio Ustav, te da će razmotriti sve pravne radnje, bilo šta da to znači.

Čast otadžbine pita:

Gospodo, da li se brinete za dijelove Srpske zemlje?

Da li srpski predstavnik ili predstavnici postoje u Pravobranilaštvu BiH?

Da li te predstavnike bira Savjet ministara BiH?

Da li se izvještaj tog organa usvaja na PS BiH?

Da li znate da je sve od Armije BiH, pa preko Pravobranilaštva BiH, do Saveta ministara u sadašnjem kapacitetu od početka, pa do kraja, sve mimo Dejtonskog ustava BiH?

Da li znate da ste Vi odgovorni za to?

Umjesto da tražite da se vratimo u okvire Dejtonskog sporazuma, da vratite Vojsku Srpske, da ukinete skaradni Sud i Tužilaštvo BiH, Vi se gospodo iz "Saveza za promjene" stavljate na stranu Bakira izetbegovića koji prijeti na sva zvona.

Što se mene tiče, a i siguran sam i najvećeg broja srpskih patriota, neka prijeti rahmetli babi i neka Republiku Srpsku ostavi na miru."

Na kraju pisma, general Rodoljub Anđić, predsjednik udruženja "Čast otadžbine", pita da li muk "BORS-a"  znači da su po pitanju famozne uknjižbe spremni pod svoje okrilje primiti mudžahedine u kasarne u Bileći, Han Pijesku ili Doboju?