latinica  ћирилица
17/11/2016 |  16:06 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Predstavljeni turistički potencijali Sankt Peterburga (VIDEO)

Turistički potencijali jednog od najvećih ruskih gradova Sankt Peterburga, predstavljeni su u Banjaluci.
Turistički potencijali - Foto: RTRS
Turistički potencijaliFoto: RTRS

Rezultat je to Sporazuma o saradnji gradskog Turističko – informativnog biroa Sankt Peterburga i Turističke organizacije Republike Srpske, iz 2015. godine, ojačanog i tokom posjete predsjednika Milorada Dodika ovom gradu u junu ove godine. 

Sankt Peterburg, sa svojih 200 muzeja i 80 pozorišta, smatra se kulturnom prestonicom Rusije. Svake godine posjeti ga više od 6,5 miliona turista. Broj gostiju iz Srpske je veoma mali, a osnovni razlozi su velika udaljenost i nedostatak direktnog leta iz Srpske.

Marijana Oparnica, zamjenica nečelnika Odjeljenja informacione podrške Sankt Peterburga, rekla je da u tom gradu nemaju redove u muzeju, pa tako posjetioci neće čekati da uđu u Ermitraž.

U TO RS kažu da ima građana koji su zainteresovani za odlazak u Sankt Peterburg, ali cilj je privući i veći broj turista iz ovog grada i Rusije u Srpsku.

- Postoji i neka naša želja da bar onoliko ljudi koliko ode u Sankt Peterburg, dođe u Republiku Srpsku - rekla je Nada Јovanović, direktorka Turističke organizacije RS.

TO RS već je predstavila svoje potencijale u Sankt Peterburgu, a uskoro će se, zajedno sa TO Srbije, ponovo predstaviti svoju ponudu.