latinica  ћирилица
17/11/2016 |  18:47 | Autor: RTRS

Đorđević-Čepurin: Kontinuitet u vojnoj saradnji Srbije i Rusije

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izrazili su danas zadovoljstvo zbog kontinuirane saradnje u oblasti odbrane koja, kako su naveli, u potpunosti prati strateško partnerstvo i dostignuti stepen opštih i političkih odnosa Srbije i Ruske Federacije.
Vojna vježba "Slovensko bratstvo" - Foto: RTS
Vojna vježba "Slovensko bratstvo"Foto: RTS

Đorđević je zahvalio za principijelnu podršku Rusije spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, uz napomenu da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz beskompromisnu primjenu načela vojne neutralnosti i uravnoteženog pristupa razvoju saradnje sa svim stranim partnerima.

Sagovornici su konstatovali da su zajedničke vježbe "BARS 2016" i "Slovensko bratstvo 2016" uspješno realizovane tokom oktobra i novembra, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Istaknuto je da će u narednom periodu biti nastavljeno intenziviranje i drugih obostrano prihvatljivih vidova saradnje, sa posebnim akcentom na razvoj vojno-tehničke i vojno-obrazovne saradnje.

Tokom razgovora razmotrena su i ostala vojno-politička pitanja od značaja za dvije zemlje, što se prije svega odnosi na problem migrantske krize, kao i borbu protiv terorizma i drugih bezbjednosnih izazova i prijetnji.

Izvor. Srna