latinica  ћирилица
18/11/2016 |  10:57 ⇒ 18:47 | Autor: RTRS

Potpisan ugovor za obnovu Doma zdravlja u Srebrenici (VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić potpisao je u Banjaluci sa direktorom firme "Јokić invest" Ivom Јokićem ugovor o adaptaciji i reorganizaciji dijela objekta Doma zdravlja Srebrenica i ambulante u Skelanima. Vrijednost radova je 472.000 KM.
Ministar Dragan Bogdanić - Foto: RTRS
Ministar Dragan BogdanićFoto: RTRS

Oronuli zidovi i popucala fasada – tako izgleda zgrada Doma zdravlja u Srebrenici, koja datira još iz predratnog perioda. Od tada je, kažu zaposleni, vrlo malo rađeno na njenoj rekonstrukciji.

- Bilo je par projekata, to je slabo urađeno, loše i to je propalo, kaže Oliver Kovačević, glavni medicinski tehničar Doma zdravlja Srebrenica.

Potpunu adaptaciju i reogranizaciju dijela objekta Doma zdravlja u Srebrenici i ambulante u Skelanima obezbijedilo je resorno ministarstvo potpisivanjem ugovora sa firmom ,,Јokić invest'', vrijednog 472 hiljade maraka.

- Naš cilj je da svi stanovnici Republike Srpske imaju ujednačenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i ovo je jedan od tih projekata, istakao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Radovi bi trebalo da počnu u narednih desetak dana, a biće završeni u roku od 150 dana.

- Mi ćemo ove radove završiti u roku, a sve je u cilju efikasnije i kvalitetnije zdravstvene usluge, naglasio je Ivo Јokić, direktor firme "Јokić invest".

Za malu opštinu – značaj projekta je veliki, poručuje načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

- Opština Srebrenica učestvovaće sa 142 hiljade maraka. Nadamo se da će ova adaptacija doprineti efikasnijem radu zaposlenih, ali i građanima koji koriste usluge Doma zdravlja, dodao je Grujičić.

O 7.500 registrovanih pacijenata brine 50-oro zaposlenih i osam timova porodične medicine.