latinica  ћирилица
18/11/2016 |  12:28 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Trebinje, Bijeljina: CЈB obilježio krsnu slavu (VIDEO)

Pomenom poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti Trebinje, u Crkvi Svetog cara Lazara obilježena je krsna slava MUP-a Republike Srpske.
CЈB Trebinje - Foto: RTRS
CЈB TrebinjeFoto: RTRS

Svijeće su upaljene ispred spomen ploče na kojoj su upisana imena 18 poginulih pripadnika ovog Centra. Najavljeno je da će uskoro biti završena gradnja spomenika poginulim pripadnicima trebinjskog Centra.

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je da sve ljude, i kada spavaju i kada su budni, čuva Bog ili anđeli, ali da je bitno da ih čuva i neko ko je na zemlji, da postoji neka sila zemaljska, jer ima zlih ljudi.

Povodom obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske, Aranđelovdana, vladika je na prigodnoj svečanosti u Centru javne bezbjednosti /CЈB/ Trebinje istakao da je vrlo teško i zahtjevno biti policajac i uvijek budno pratiti sva dešavanja da bi bili na visini zadatka rizikujući nekada i svoje živote u službi građana i njihove bezbjednosti.

"Ti ljudi su na strašnom mjestu, jer uvijek postoji zlo i oni koji čine strašna djela kao što su ubistva, a koje treba spriječiti, jer u suprotnom će se namnožiti. Kada se ti počinioci otkriju to je jedna velika prepreka onima koji pomišljaju na takve stvari", istakao je vladika Grigorije.

Hvaleći rad pripadnika trebinjskog centra, vladika je istakao da je vrlo važno da na čelu takve jedne organizacione jedinice nalazi čovjek kao što je Žarko Laketa, koji ima iskustvo, znanje i hrabrost koja je praćena razumnošću.

"Iako je Hercegovina opasana granicama evidentno je da je stanje mnogo bolje nego u nekim ranijim godinama koje pamtimo", rekao je vladika Grigorije.

On je podsjetio i na hrabre policajce koji su svoju krv prolili za slobodu, ističući da se nikada ne smije ponoviti ta ratna strahota.

Radnici CЈB Bijeljina obilježili su danas, u prisustvu brojnih zvanica, krsnu slavu.

Povodom Aranđelovdana, načelnik ovog centra Žarko Ćosić istakao je da su pouzdanost, čvrstina, odgovornost i profesionalnost samo neke od riječi kojima se može opisati rad policije Republike Srpske u protekle 24 godine.

"S ponosom mogu da kažem da su pripadnici CЈB Bijeljina uspješno obavljali sve svoje zadatke u čijem su izvršavanju pokazali hrabrost, patriotizam, požrtvovanje i humanost", rekao je Ćosić, obraćajući se zvanicama.

On je naveo da policija nastoji da svim građanima obezbijedi miran i bezbjedan život, te da radi na stvaranju što povoljnijeg stanja u oblasti javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaj, a posebno u oblasti kriminaliteta.

"Radnici CЈB Bijeljina će svojom stručnošću, odgovornošću, profesionalizmom i dalje raditi na očuvanju stečenog nivoa bezbjednosti i sve buduće zadatke rješavati uspješno i za dobrobit svih", rekao je Ćosić.

On je, čestitajući slavu zaposlenima u CЈB Bijeljina, istakao da su zahvaljujući saradnji sa građanima kao i podršci koju su imali od građana i medija, uspjeli da postignu i održe bezbjednost na visokom nivou.

Vojni sveštenik Vaso Popović, koji je već drugu godinu kum slave, čestitao je današnju slavu svim pripadnicima MUP-a Srpske.

"Pripala mi je i ove godine čast da učestvujem u organizaciji proslave krsne slave MUP-a Srpske, ali danas ne kumujem ja kao pojedinac, danas kumuju besmrtni heroji, junaci našeg naroda, oni koji su prinijeli na žrtvu ono što je najvrednije, svoj život", rekao je sveštenik Popović, blagosiljajući današnji dan.

Izvor: SRNA