X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
23/11/2016 |  16:01 ⇒ 16:02 | Izvor: RTRS

Koje sobe u hotelu su najbezbjednije?

Koje korake je potrebno preduzeti za što bolju bezbjednost na putovanju?
Hotelske sobe - Foto: ilustracija
Hotelske sobeFoto: ilustracija

Magazin Travel prvo se pozabavio ovim pitanjem istražujući koje je najbjezbednije sjedište u avionu, a sada su na red došle i hotelske sobe.

Rob Voker, direktor odsjeka za putničku bezbjednost kompanije “Internešenal SOS“ u Londonu, navodi da je, ukoliko putujete u SAD, najbolje da rezervišete sobu koja se nalazi između prvog/drugog i šestog/sedmog sprata.

Zašto?

Te sobe dovoljno su udaljene od glavnog ulaza da budu van nišana lopova, a s druge strane dovoljno blizu tla da možete da skočite ukoliko dođe do požara, napada ili bilo kakve vrste nesreće, piše Biznis insajder.

"Obično su ulazi glavna meta bilo koje vrste napadača (pljačkaša, terorista...), tako da je savjet da se udaljite od glavnog hola. Takođe bi trebalo izbjegavati hotelske restorane jer su ove vrste prostorija česta meta, kao i sobe u koje nije lako (ili nemoguće) ući sa ulice", rekao je Voker.

On je dodao da bi bilo savršeno ukoliko se soba nalazi u blizini požarnih stepenica, kao i da se prije putovanja putnici raspitaju o stopi kriminala u određenim dijelovima grada koji posjećuju.

Ono što nikako ne bi trebalo uraditi je ostaviti vrata otvorena prilikom unošenja kofera jer je to savršena prilika da se uljez uvuče u sobu.

Kada se smjestite u sobu, provjerite ima li nekih oštećenja ili rupa na zidu jer bi kroz njih neko mogao da vas posmatra i na taj način ugrozi vašu privatnost. Isto važi za ključaonice, pa bi najbolje bilo zalepiti flaster preko njih.

Voker savjetuje i da vam uvijek pri ruci bude torba u kojoj ćete držati pasoš, papirne maramice, flašicu vode i punjač za telefon, koju će biti zgodno zgrabiti ukoliko budete morali hitno da napustite sobu.

Izvor: B92