latinica  ћирилица
23/11/2016 |  18:20 | Autor: RTRS

Zaharova: Rezolucija EP je informacioni zločin

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je rezolucija Evropskog parlamenta o suprotstavljanju antievropskoj kampanji u ruskim i islamističkim medijima "informacioni zločin".
Marija Zaharova (Foto: Sputnik/Vladimir Pesnя) -
Marija Zaharova (Foto: Sputnik/Vladimir Pesnя)

- To je zločin, kada uz stvarnu prijetnju u vidu terorizma, fundamentalizma, i ne samo toga, nego sredine koja hrani nacionalizam, ksenofobiju, skrećete pogled međunarodne zajednice na potpuno drugu stranu - rekla je Zaharova u programu televizijskog kanala Rusija 1, prenosi Sputnjik.

Prema njenim riječima, doneseći ovakvu odluku zapadni političari vrše zločin, jer ne daju mogućnost ljudima da analiziraju i da misle i na osnovu alternativnih izvora informacija.

- Samo se u raspravi rađa istina, samo se uz više argumenata može shvatiti kako djelovati dalje. Ovaj prljavi papir, na kojem su oklijevali da glasaju "za" ili "protiv", nego se 200 ljudi jednostavno suzdržalo, očigledno, jednostavno nisu željeli da budu uvučeni u ovaj proces, ovaj papir je dokaz informacionog zločina - rekla je Zaharova.

Izvor: Tanjug