latinica  ћирилица
24/11/2016 |  18:56 ⇒ 25/11/2016 | 08:39 | Autor: RTRS

Kusturica: Poslije Trampove pobjede, u Evropi nastala panika

Komentarišući rezoluciju EP usmjerenu protiv ruskih medija, čuveni srpski režiser Emir Kusturica kaže da je poslije Trampove pobjede u Americi, u Evropi nastala panika koja se projektuje na više načina.
Emir Kusturica (Foto: Sputnjik/Saša P) - Foto: Sens servis
Emir Kusturica (Foto: Sputnjik/Saša P)Foto: Sens servis

"Mislim da je ideja da se optuže Sputnjik i Raša tudej za propagandu isto kao kada bi Pinokio optužio svog stvaraoca da je on taj koji laže. To kažem jer ideji da se izjednačavaju dva mlada i dobra medija sa ISIS-om manjka dio o tome - ko je zapravo formirao Islamsku državu - zapad, istok ili je to samodovoljna organizacija? Stavljati u isti red ISIS, Raša tudej i Sputnjik? Da nije tog neslaženja i panike koja nastaje nakon promjene gazde, poslije predsjedničkih izbora u SAD, a koji će se očigledno drugačije ponašati, onda bih možda i mogao da prihvatim njihovu ideju da su autentično protiv nekoga ko govori istinu i ko se, po njihovoj logici, pretvara u nekog ko je propagandni centar", ističe Kusturica za Sputnjik.

On napominje da istina nikada nije bila propaganda ili u vrlo rijetkim slučajevima.

"Istina je propaganda onda kada se neko u ratu za istinu bori, ali se zbog geostrateških razloga na nju ne pristaje. Ovog puta je to potpuno besmisleno. Dakle, nastala je panika jer nisu usklađena dva establišmenta - novi američki koji se uspostavlja, i onaj kojim su upravljali Klinton i Soroš. Mislim da će to u budućnosti morati da se koriguje jer istina je rijetko kad bila propaganda", zaključuje Kusturica za Sputnjik.

Izvor: Sputnjik